Putnički blogovi sajta Travellerspoint

Višak - manjak

Stalno se priča kako u svim državnim preduzećima, počev od administracije, imamo ogroman višak zaposlenih (termin "tehnološki višak" nagoveštava da to ima neke veze sa tehnologijom, što nije tačno). Takođe se stalno objašnjava, mada vlada to demantuje, da je razlog za to "socijalni mir", odnosno održavanje stanja u kom se narodu daje jedva toliko da ne izađe na ulice i ne počne vilama da progoni odgovorne za propadanje čitave države.

Malopre na televiziji čujem kako "ne može policija sve" i da "policija nema dovoljno ljudi". Ha? Kako sad? Onda se prisetim i nekih drugih primera i zaključim da manjak ljudi imamo samo tamo gde su najpotrebniji - u policiji, prosveti, medicini (naročito Hitnoj pomoći) i vatrogascima. Drugim rečima, imamo višak zaposlenih, a ništa bitno se u državi ne obavlja.

Ideja
Dakle, kao i svaki normalan državljanin Srbije (mada priznajem da su te dve stvari same po sebi kontradiktorne) zapitam se ko je tu zaista lud? Zašto država ne organizuje masovnu prekvalifikaciju tih viškova?! U policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, prosvetu. Plate ionako dobijaju, pa dajte bar da ih rasporedimo tamo gde su potrebni! Ali ne, to se ne dešava. Hitna pomoć ne može da postigne, vatrogasci moraju da se dovijaju, policajci ne rade ništa, a u školama deca dobijaju samo drogu.

Za sve to vreme, naš dragi ministar policije, a ujedno i najuticajniji čovek u državi, stalno se smeška sa televizije. Kako god se pojavi, on se nešto smeška. Sad se opet pitam, ko to može da se smeška u državi u kojoj policija ne funkcioniše?

Živeli, hihihi!

Poslao/la srdjanIcanic 09.07 Arhivirano u Srbija

Pošalji članak na e-mailFacebookStumbleUpon

Sadržaj

Budi prvi koji će da ostavi komentar za ovaj članak.

Za posetioce koji nisu članovi sajta Travellerspoint više ne postoji mogućnost ostavljanja komentara za ovaj blog. Komentarisanje je još uvek moguće ukoliko se ulogujete ili registrujete.

Unesi svoje podatke za prijavu (login) na Travellerspoint

( Šta je ovo? )

Ukoliko još uvek nisi član Travellerspoint zajednice, možeš da se učlaniš potpuno besplatno.

Postani član sajta Travellerspoint