Putnički blogovi sajta Travellerspoint

Mlečni put

Ne, nije u pitanju naša galaksija, mada i to zavisi od aspekta.
Nedavno je, posle šest meseci najavljivanja upravo takve situacije, "otkriveno" da mleko praktično svih proizođača na našem tržištu, sadrži velike količine otrova i da ne sme da se koristi. Običan čovek, koga policija progoni i maltretira ako na pijaci pokuša da proda svoj ispravan krompir, očekivao bi da ta ista policija nagrne na proizvođače i trgovce, da odmah zapleni svu robu, uništi je, pohapsi krivce i da oni 7 dana kasnije već čame u zatvoru. Zanimljivo, ali kada krivci imaju neku upravljačku funkciju u državi, procedura je nešto drugačija. Zlobnici bi rekli sasvim suprotna.

Pre svega, i pored osnovane sumnje, ne preduzimaju se nikakve mere. Rezultati se čekaju danima. Potom se kriju i saopštavaju uvijeno. A mleko se i dalje prodaje. Ovih dana, u Beogradskoj hronici je gostovala inspektorka čiju funkciju ja zamišljam ovako: upadaju u trgovinske objekte kada se trgovac najmanje nada, proveravaju šta se i kako prodaje, kao i u kojim uslovima se roba skladišti i prodaje, pa u slučaju bilo kakvih nepravilnosti, momentalno zatvaraju objekat, plene robu, izriču milionske kazne (u evrima) i zovu policiju da hapsi direktora radnje, smene, magacina i same firme.

Međutim, inspektorka svoju funkciju zamišlja sasvim drugačije. Ona je, vrlo napadno, agresivno i drsko, "objasnila" da je inspekcija završila svoj posao time što je dat rok od 48 sati za povlačenje otrovnog mleka sa tržišta. A ko god kupi otrovno mleko, u stvari je idiot i apsolutno je sâm kriv, jer se već "10 dana priča o tome" i inspekcija je objavila na svom sajtu "brojeve lota neispravnog mleka"!? Nije moguće da ne znate sve te brojeve napamet i da ne umete da ih prepoznate?

Drugim rečima, inspekcija nije dužna da proverava bilo šta, proizvođači i trgovci su dužni da povuku samo one otrovne proizvode koji su već prodati (ostale mogu da drže u rafovima prodavnica), a kupac je kriv ako se otruje!?

Gospođo inspektorka, niste u pravu. Kriva je krava koja je jela otrovnu hranu, jer se već tada pisalo i govorilo o mogućnosti da je kukuruz zaražen. A Vaša jedina funkcija i svrha jeste da krivce oslobodite krivice i uzimate platu koju vam daje isti taj narod koji tako pasionirano i posvećeno trujete. Ironija sudbine, zar ne? Što ste uspešniji u svom poslu trovanja naroda, to će on manju platu moći da vam daje.

Hm... Živeli?

Poslao/la srdjanIcanic 11.03 Arhivirano u Srbija

Pošalji članak na e-mailFacebookStumbleUpon

Sadržaj

Budi prvi koji će da ostavi komentar za ovaj članak.

Za posetioce koji nisu članovi sajta Travellerspoint više ne postoji mogućnost ostavljanja komentara za ovaj blog. Komentarisanje je još uvek moguće ukoliko se ulogujete ili registrujete.

Unesi svoje podatke za prijavu (login) na Travellerspoint

( Šta je ovo? )

Ukoliko još uvek nisi član Travellerspoint zajednice, možeš da se učlaniš potpuno besplatno.

Postani član sajta Travellerspoint