Putnički blogovi sajta Travellerspoint

Mlečni put 2

"Napisali zakone da se bolje zaklone" pevao je Bora Đorđević sa Ribljom Čorbom, verovatno ni sam ne shvatajući koje će dimenzije da poprimi ta praksa. A evo, doživeli smo sigurno najočigledniji primer izmene zakona kako bi se ljudima na vlasti omogućilo da ne budu ni krivi, ni odgovorni za bilo šta.

Povećanjem dozvoljene količine otrova u porizvodima koje građani Srbije konzumiraju, vlast je narodu direktno poručila da može da radi šta god poželi, da narodu nema spasa i da ne samo da niko nije kriv (kamo li odgovoran) za trovanje, nego da trovanja, u stvari, nije ni bilo. Šta zna Evropa šta je zdravo za Srbe, možemo mi da podnesemo i 500 grama otrova u litru mleka! Ne znam da li i vlast pije to isto mleko i da li ga daju svojoj deci, ali svi znamo da se naši ministri ne leče u Srbiji...

Dodatnim objašnjenjem da se razmatra da li će odgovorni ministar da bude smenjen, vlast se ruga narodu, sa sve isplaženim jezikom. Jer, masovno trovanje naroda zahteva da odgovorni ministar bude odmah uhapšen, da mu se sudi i da dobije doživotnu robiju. Ali ne, naša vlast "razmatra" da li će on, uopšte, da ostane bez posla.

A niko se nije setio jedne proste stvari. Naime, u emisiji Beogradske hronike, inspektorka je objasnila da je narod već upozoren na "neispravnost mleka" (to je politički korektan termin za "otrovno"). Drugim rečima, ukoliko neko umre od trovanja aflatoksinom, vlast će to da tretira kao samoubistvo, što znači da niko i nije odgovoran, a "počinilac" ide direktno u Pakao (zlobnici bi rekli da u njemu ostaje). U slučaju da nema smrtnog ishoda, krivica je opet na običnom čoveku koji je mleko kupio.

Naravno, po istoj analogiji, ukoliko se otruje neko dete, vlast će da proganja roditelja/staratelja za pokušaj ubistva. Dok ministri, premijeri, prvi, drugi i deseti zamenici nastavljaju da se smeškaju, a otrovno mleko stoji u prodavnicama.

Posle svega je jasno da nas u narednom periodu očekuje donošenje još nekih zakona:

1. Ukoliko je za bilo šta kriv i/ili odgovoran neko iz garniture vlasti, onda se ta krivica i odgovornost prenose na prvog ispod njega. Sve dok se ne dođe do običnog, jadnog čoveka.

2. Procedura za donošenje proevropskih zakona mora da traje minimum 10 godina, a zakon, posle konačnog donošenja, mora da bude neprimenljiv. Ili, u najmanju ruku, da zavisi od "podzakonskih akata" koji nikada neće biti doneti.

3. Procedura za donošenje antinarodnih zakona, za pokrivanje leđa i čuvanje fotelja vlasti, ne sme da traje duže od 15 minuta i mora da se primenjuje retroaktivno, makar zakoni bili u suprotnosti sa Ustavom, ljudskim pravima, datim obećanjima, preuzetim obavezama, zdravom pameću ili moralnim načelima.

Sad svi po čašu mleka i Živeli!

Poslao/la srdjanIcanic 02.14 Arhivirano u Srbija

Pošalji članak na e-mailFacebookStumbleUpon

Sadržaj

Budi prvi koji će da ostavi komentar za ovaj članak.

Za posetioce koji nisu članovi sajta Travellerspoint više ne postoji mogućnost ostavljanja komentara za ovaj blog. Komentarisanje je još uvek moguće ukoliko se ulogujete ili registrujete.

Unesi svoje podatke za prijavu (login) na Travellerspoint

( Šta je ovo? )

Ukoliko još uvek nisi član Travellerspoint zajednice, možeš da se učlaniš potpuno besplatno.

Postani član sajta Travellerspoint