Putnički blogovi sajta Travellerspoint

Evropski praznici

U utorak, 30. aprila 2013, dakle dan pred jedan od najvećih praznika, ustanem oko 9 sati i utvrdim da nema struje. Nekako se istuširam ostacima tople vode i zovem kontakt centar EDB-a, da vidim da li je to neki komšija malo isekao, ili neki građevinci kopali po kablovima.

Ne. Nećete verovati, službenica mi objasni da je u pitanju PLANSKO ISKLJUČENJE! Dan pred praznik!? I ne samo to, isključenje je od 9 do 15 sati!?

Pitao bih ko je ovde lud, ali to je sasvim jasno. Dakle, na dan pred veliki praznik, kada treba iskoristiti vreme da se malo sredi i očisti po kući, da se opere šta ima, kada treba da se istuširamo po 3 puta dnevno, kada treba da spremamo prazničnu trpezu (jedina radost koju nam država još nije ukinula, mada se trudi) i kada su frižideri i zamrzivači konačno popunjeniji - CAP! EDB je odlučila da nam baš tada isključi struju. Neka budemo prljavi i smrdljivi, neka ostanemo gladni za praznik, neka nam se pokvari to malo hrane kojom smo rešili da se obradujemo. Mora da se zna da u ovoj državi nema radosti. Čak ni na praznik. Ili pogotovo ne na praznik.

Pitah neke prijatelje iz Evropske unije, da li je to po nekim njihovim standardima. I oni misle da sam lud, kao i EDB. Samo ne iz istih razloga.

Živeli!

Poslao/la srdjanIcanic 02.59 Arhivirano u Srbija

Pošalji članak na e-mailFacebookStumbleUpon

Sadržaj

Budi prvi koji će da ostavi komentar za ovaj članak.

Za posetioce koji nisu članovi sajta Travellerspoint više ne postoji mogućnost ostavljanja komentara za ovaj blog. Komentarisanje je još uvek moguće ukoliko se ulogujete ili registrujete.

Unesi svoje podatke za prijavu (login) na Travellerspoint

( Šta je ovo? )

Ukoliko još uvek nisi član Travellerspoint zajednice, možeš da se učlaniš potpuno besplatno.

Postani član sajta Travellerspoint